Image Alt

RGBWW Litepanels Gemini 1 × 1 Soft перфектния избор за пътуващите кинематографи

RGBWW Litepanels Gemini 1 × 1 Soft перфектния избор за пътуващите кинематографи

Като кинематографи, който пътуват доста често, винаги сме в търсене на перфектната светлина за кадрите ни. За това се нуждаем от осветителна техника, която лесно да поберем в куфара ни и да чекираме на летището. Освен това за нас е много важно, светлината да бъде с възможно най- висок интензитет, и най-важното, мека като характер, с изключително богато разнообразие от вградени персонализирани цветови функции и гелове. Не търсим много качества в едно, нали? 🙂

С обявяването на Litepanels Gemini 1 × 1 Soft в NAB тази година, нещата определено се променят и може да се окаже, че точно тези лед панели, са точно това, което много кинематографи чакат.

Виж видео

Голяма мощност

Мощността и интензитетът на Litepanels Gemini 1×1 са впечатляващи. Като кинематографи, които често пътуваме и работим по много документални проекти, никога не знаем колко точно изкуствено осветление ще ни бъде нужно, докато не пристигнем на локацията и видим нейните условия. За съжаление, по ред причини в повечето случаи, пътуването с тежка осветителна техника с високи мощности не е възможно, а и много скъпо. Единствената налична и бюджетна опция до момента за преносим източник на изкуствена светлина са LED телата. Те, обаче, често са ограничени по отношение на мощност и характеристики.

За голяма наша радост RGBWW Litepanels Gemini 1×1 вече са тук, за да решат този проблем. Те излъчват повече от достатъчно светлина, коята да служи като основен източник на светлина, като например при заснемането на интервюта – дори и при начилието на софтбокс или силна дифузия. Наличието на достатъчно светлинен интензитет, който можете да модифицирате спрямо нуждата, е голям бонус.

Litepanels Gemini - Осветление под-наем!

Litepanels Gemini – Осветление под-наем!

Цветови опции

В момента на пазара се предлагат и други няколко наистина мощни LED осветителни тела. Някои обаче са ограничени само с баланс на дневната светлина или пък предлагат само CCT цветове.

Какво се случва обаче, ако трябва да снимаме на локация с флуоресцентна или смесена светлина . За съжаление, ако не носим гелове, обикновено не можем да направим нищо по въпроса и просто трябва се опитваме да се адаптираме. Наличието на компактна и мощна светлина под-ръка, която може да изравни тези несъвършени цветове, е чудесна и невероятна алтернатива. Лунна светлина, ярка дневна, неонова или се налага да балансирате с волфрамова лампа в стаята, всичко това може да се постигне на мига и да се контролира, и то дистанционно.

Виж видео

Litepanels Gemini – Осветление под-наем!

Litepanels Gemini – Осветление под-наем!

Преносимост

Пътуването с тежки кейсове и оборудване може много скоро да се превърне в отживелица. По принцип, любимите ни осветителни панели са GEMINI 2X1, но пътуването с такъв тип техника, е скъпо и малко трудно, защото изисква допълнителни обемни и тежки стойки, кейсове и др. От своя страна, малките им братя Gemini 1 × 1 може лесно да бъдат инсталирани с помощта на сгъваеми стойки. Това редуцира теглото на техниката, което ще трябва да пренасяте, до по-малко от 7кг., за брой. Също така, тези лед панели можете да захраните, както на ток, така и само с батерии, което е още едно огромно предимство, когато говорим за преносимостта и ефективността на малките Gemini. Като цяло Litepanel Gemini 1 × 1 Soft е на път да се превърне в топ избора за преносима осветителна техника сред пътуващите кинематографи по света. С високата си мощност, разнообразието от гелове, цветови възможности и цялостната преносимост е бюджетна и фантастична алтернатива на голямите и тежки осветителни тела, която ще ви помогне да получите най-добрите изображения на вашите проекти.

Лед панелите на GENIMI, може да наемете от ТУК

Фото кредит: Димитри Стефанов