Image Alt

ТРИТЕ ВАЖНИ ЕЛЕМЕНТА ЗА СВАТБЕНИЯ ФИЛМ

Wedding-Expo_0007

ТРИТЕ ВАЖНИ ЕЛЕМЕНТА ЗА СВАТБЕНИЯ ФИЛМ

1.ВИЗИЯ и СЪДЪРЖАНИЕ

Двата Най-важни елемента на Сватбения филм – визия и съдържание. Преди да потърсите услугата „видеозаснемане“ или филмиране на вашия Сватбен ден, добре е да бъдете наясно с това как искате да изглежда вашето видео и какво да бъде неговото съдържание. Все пак това е Вашият Филм!

Един филм може да се заснеме и да се монтира по много начини. Ала за да се получи по начина, по който бихте го харесали вие, е много важно да сте наясно още при първа среща с оператора/рите какво очаквате, преразказвайки вашата гледна точка за визията и съдържанието – вашето усещане! Не разчитайте само и единствено на стила и гледната точка на оператора или Екипа, нито на няколкото гледни точки при многокамерното заснемане. Това „виждане на нещата“ може да ви изиграе лоша шега и да останете разочаровани впоследствие.

Съдържанието на филма е решаващ фактор за крайния резултат. Съдържанието, разбира се, върви ръка за ръка с общата визия на филма. Това е и основната причина да ги обединим в една точка. 80% се полагат на съдържанието на филма. Внимателно помислете какво е важно за вас да присъства във филма. Помислете върху неговото времетраене. Наличието на две или три камери все още не е гаранция на вашите желания за присъствието на едно или друго нещо. Добре е всички тези желани моменти или елементи да бъдат коментирани с Екипа, за да запълнят те съдържанието с видеоматериал. Сватбеният филм не е „Биг Брадър“! Наличието на повече от една камера позволява разгръщането на различни художествени кадри, както и за улавянето на множество емоционални моменти, които гарантират последвалата филмова визия на крайния продукт. Ала не и 100% обхват на всичко, което се случва в Големия Ден.

Споделете с Екипа какво бихте искали да присътва във филма ви, какво ви отегчава, когато гледате други филми; кои са основните моменти, които привличат вниманието ви, какво ви забавлява и какво би било излишно – натоварващо. Сигурни сме, че имате мнение по всички тези гледни точки. Ако ли не, то вие имате възможност да обсъдите всичко това с Екипа, на който ще се доверите за вашия Сватбен филм.

      

               

2.ДОВЕРИЕ

След като вече сте избрали Екипа, който ще заснеме вашия Сватбен филм, това означава, че вече сте предложили вашето доверие. Това ваше доверие трябва да остане и до самия край на вашите взаимоотношения с този Екип.

За да се получи наистина един хубав филм, който да запечата трайни спомени от Прекрасния ви Първи Семеен ден, то най-доброто, което можете да направите, е да споделите с Екипа повече информация за вас – какви сте като характери, вашите хобитa, каква музика предпочитате да слушате, кои са любимите ви филми; споделете някои емоционални моменти от вашата връзка преди заветното ДА!; разкажете повече за интересните личности, които сте поканили на вашата сватба; разкажете за вашите най-близки – родители. Споделете повече за себе си като хора с емоционален заряд. Ако е необходимо, направете втора и трета, и четвърта среща с Екипа, за да „разгърнете“ себе си пред него. Благодарение на тази информация, най-често се получават най-добрите филми.

И не забравяте!!! Внимателно се вслушайте в съветите на оператора още от първата ви среща. Отпуснете се пред камерата и бъдете себе си!

3.ВРЕМЕ

Всичко, изписано по-горе, е свързано с времето! Изключително важен елемент в едно видеозаснемане е времетраенето на събитието. Често младоженците накратко оформят времетраенето на събитието по часове за церемонии, Welcome Drink и вечеря, без да отдават повече внимание на отделните елементи, които са част от цялата Сватбена Фиеста. На пръв поглед всичко изглежда много лесно.

Най-доброто, което можете да направите е да ангажирате Сватбен Агент, който има отличен опит в Сватбеното планиране, организация и провеждане на Сватбени празненства. Това са хора, които отлично познават съдържанието на думата „времетраене“ на отделните събитийни елементи в едно Сватбено Събитие. Времетраенето не е важно само за видеозаснемането, ала и за множеството други елементи, които неминуемо съпътстват Сватбения Ден.

Времетраенето за един Сватбен филм е от изключително важно значение. Време е необходимо още от самото начало, за да се огледа локацията отново; за да се заснемат някои детайли; да се разположи допълнителната техника за специалните ефекти като: слайдер, стедикам, екшън камера и др. Време е необходимо, за да се филмира и вълнението на булката, още преди младоженецът да я види в Деня. Време е необходимо, за да се придвижва Екипа от локация към локация. Време е необходимо, за да се преразкаже емоцията на Сватбения Ден – една Красива история! Необходимо е и време за видеосесии. Необходимо е и време, за да се заснемат аранажирането и декора, които са една прекрасна част от филма, която заляга и в краткия филм /trailer/ като един красив акцент от общата визия. Разбира се, необходимо е и време за техническа подготовка и нагласа на Екипа.

„Време“ е вълшeбна дума в случаите, когато искаме да създадем нещо красиво и запомнящо се за цял живот!!!

Снимки: Полина Илиева

error: Съдържанието на уеб сайт е под закона за защита на авторското право!