Blog

10.04.2016

Кога да изберем видеограф? Когато му дойде времето?

Да си представим: По един кино-романтичен или пък по-семпъл и земен начин, вече сте решили да сключите брак.

Какво следва?

Ако сте от хората (най-вече жените), които мечтаете за „съвършената“ сватба години наред и знаете точно как искате да изглежда тя, емоцията, която ще ви обземе може да се сравни с наситените ритми на сърцето по време на прожекция на „Легенди за страстта“. Ако пък сте просто „ок, хайде, нека!“ с идеята за сватба – настроението ви ще бъде приповдигнато, без да достига до най-високите октави на емоционалната гама.
И в двата случая обаче, имате много работа за вършене и много въпроси за решаване. Очаква ви почти идентичния процес на подготовка и стъпки до „заветния“ ден. След основния избор – за кого да се ожените/омъжите ☺, – ви предстоят няколко не толкова жизненоважни, но все така отговорни теми: място, дата, гости, меню, декорация, DJ, програма… ще наемете ли професионален организатор или ще се трудите сами в полето на сватбения събитиен мениджмънт и т.н.

видео заснемане

Филмът – това сте ВИЕ! Качеството – това сме НИЕ!

И кога идва моментът да изберете екип за вашето сватбено видео?

Имали сме клиенти, за които този въпрос стои веднага след избор на дата и място на сватбата. Имали сме и такива, които идват няколко седмици преди събитието. На вторите им е в пъти по-трудно, със сигурност. Да се оставят важни неща за последния момент като цяло не е добра житейска позиция. Що се отнася до избор на видео партньора за личната сватба – едно забавяне на решението може да доведе до минимум неколцина побелели косъма в прекрасната иначе коса на булката.

Ето какво ви очаква, ако направите този избор в последния момент: 1) добрите екипи вече са заети (някои и година по-рано); 2) няма никакво време за организация на снимките, развитие на творческата идея, предварителни огледи и изпипване на детайлите; 3) екипът е принуден на терен да се съобразява с недомислици, които в крайна сметка вредят на качеството на филма; 4) не успявате да наемете цял екип и събирате хора от различни фирми, което прави процеса хаотичен и нискокачествен (нека не забравяме, че за най-големите джаз импровизации музикантите се готвят най-усърдно); 5) в бързината и емоциите около наближаването на сватбата не си давате сметка какво точно искате и впоследствие резултатът може да бъде плачевен, т.е. да доведе поне единия от двамата младоженци (почти) до плач; 6) липсата на време може да ви притисне да нямате възможност да проучите различните предложения и в крайна сметка да изберете оферта, която да не отговори на изискванията ви за бюджет и качество. Случват се най-малко 3 от 6.
Как тогава може да си осигурите едни щастливи мигове с радостни(!) сълзи в очите, когато гледате сватбеното си видео отново и отново през годините? Вероятно не познавате добре кинематографичния процес и изисквания му, но знайте, че е много по-сложно и бавно за планирне на организацията и развитие на една идея. Затова ще ви посъветваме само едно:
Действайте навреме, а не „когато му дойде времето“.

Коментара

comments

Видео заснемане , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
About haldigital97

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.