Image Alt

Разликата между бранд съдържание, корпоративно видео и бизнес филм

Разликата между бранд съдържание, корпоративно видео и бизнес филм

Корпоративното видео съществува от много време. Не чак толкова дълго, колкото други видове рекламни и маркетинг материали, но от началото на дигиталната ера брандовете започват да създават видеа с цел да споделят своята идентичност и да доставят визуално изживяване за своите клиенти.

Примери за такива видеа са видеа от събития, обучителни видеа, видео интервюта с директори на компаниите. Всички сме попадали на тях в YouTube. Характерното за тях е, че обикновено са твърде дълги и носят ненужно объркващо послание. Преди години писахме за края на корпоративното видео, което доведе и до края на много компании във видео индустрията. Да поговорим за бранд съдържанието и бизнес филмите. И двете са производни форми на корпоративното видео, но стилът им е много различен. При бранд съдържанието стилът е такъв, че да формира емоционална връзка между клиент и бранд и да остане дълго в съзнанието на гледащия. Обикновено представлява кратко документално видео, разказващо история директно свързана с бранда по начин, по който да накара клиентът да се обвърже с бранда. Тези видеа обикновено са по-емоционални и целят да върнат емоцията всеки път, когато се сблъскате с конкретния бранд.

 

Защото емоциите са много по-силни от визуализацията на чифт обувки, бутилка безалкохолно или луксозен автомобил. Познавайки бранд съдържанието е трудно да се повярва, че някой би се върнал към корпоративното видео, нали? Бранд съдържанието изглежда като доста по-успешен начин на рекалама. И то всъщност е. Но не работи за всеки бранд, а само за тези, които са достатъчно добре развити и се стремят да подобрят цялостния си имидж. Бизнес филмът от своя страна се създава с цел да предизвика доверие в бранда, да сложи лице зад логото. Той е много популярен сред компаниите, преглагащи услуги. Но това не ги прави скучни. Бизнес филмът дава възможност на хората, стоящи начело на дадена компания да разкажат историята зад компанията, нейните ценности, цели, услуги, всичко, което създава човешки имидж на компанията. В заключение, всички видове видеа могат да са изключително полезни, ако се изпозват по подходящ начин и в правилното време. За да разберете кое видео ще работи най-добре за вашия бизнес.